Cozonac cu nuca si mac

de coandres in Dulciuri, 13 Mar 2013 | 3404 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 kg faina
  • lapte (cat ia faina)
  • 2-3 pachete drojdie
  • 5 oua
  • 250 g unt
  • 400 g zahar
  • vanilie
  • 800 g de nuca (sau cat doriti)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu nuca si mac:

Se face maiaua (drojdie un pic de lapte si o lingura de zahar), se pune in mijlocul fainii, lasam cam 5 minute sa creasca un pic, dupa care adaugam doar galbenusurile de la oua, untul, zaharul pudra (de preferat), laptele si framantam pana ce aluatul nu se mai lipeste de castron. Lasam sa creasca aprox 30 de minute, dupa care impartim aluatul in 4 parti egale.

Macinam nuca, adaugam zahar dupa gust si o amestecam cu albusurile, dupa ce acestea au fost batute spuma. Intindem compozitia pe aluatul intins si rulam. Se coace la 180 de grade.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu nuca si mac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri umplute (pentru Mos Nicolae :D)